Met de komst van iOS 11 introduceerde Apple een aantal nieuwe, handige functies. Zo is het Control Center compleet vernieuwd en kun je nu bestanden beheren vanuit de nieuwe Bestanden applicatie. Maar er is nóg een hele nuttige en tijdsbesparende functie bijgekomen: Quick Start. Door middel van een slimme set-up methode kun je snel van start met je gloednieuwe iPhone of iPad. Heb jij de iPhone 8 of X besteld? Dan bespaar je jezelf met Quick Start een hoop moeite en tijd.
Hoe werkt Quick Start?
Quick Start is bedoeld om bepaalde basisinstellingen over te nemen van je huidige iOS apparaat nog voordat je hem gaat installeren. We hebben het dan onder andere over wachtwoorden van bijvoorbeeld het WiFi netwerk en je Apple ID met bijbehoren instellingen. Je hoeft dus geen twee-staps-verificatie te gebruiken om in te loggen. Wat wel nog moet gebeuren is het instellen van de Touch ID indien gewenst en akkoord gaan met de voorwaarden van Apple. Hierna verloopt het proces zoals je gewend bent.
Dit zijn de stappen die je moet volgen om Quick Start te gebruiken:
- Koppel je Apple Watch los van je huidige iPhone (de Watch wordt leeggemaakt en er wordt een reservekopie van de data op je iPhone gezet)
- Maak een laatste reservekopie van je huidige apparaat
- Plaats een simkaart en activeer de nieuwe iPhone of iPad
- Stel taal en regio in
- Kies voor Begin direct of Quick Start
- Zorg dat je huidige iPhone of iPad in de buurt is en tik op doorgaan
- Je nieuwe apparaat laat nu een bewegende bol zien, deze kun je scannen met de camera van je huidige apparaat
- Als dit gelukt is hoef je alleen nog de toegangscode van je huidige apparaat in te tikken
- De configuratie wordt gestart, dit kan even duren
Na deze set-up kun je kiezen hoe je verder wilt gaan met instellen op je nieuwe apparaat. Heb je een reservekopie? Dan kun je er nu voor kiezen om deze terug te zetten. Dit is een complete kopie van je apparaat. Onder andere al je foto’s, apps, notities, Apple Watch en What’s App reservekopieën (indien juist gemaakt) en instellingen zullen worden ingeladen.
Wat je nog wel even handmatig moet doen is het koppelen van je bankieren apps en bijvoorbeeld Google Authenticator opnieuw instellen. Dit laatste kun je doen door de codes te exporten vanaf je oude toestel en te importeren in de nieuwe. Stap-voor-stap instructies vind je hier.
Let op: What’s App berichten die je binnen krijgt ná het maken van de reservekopie die je terugzet worden niet meegenomen. Sinds iOS 11 worden iMessage berichten in iCloud bewaard. Deze worden dus wél ingeladen zodra je inlogt met je Apple ID.
Wil je liever met een schone lei beginnen? Kies dan na de Quick Start voor “configureer als nieuw apparaat” en gebruik onze ultieme checklist voor het (opnieuw) installeren van je iPhone als handleiding.