We hebben er eigenlijk allemaal last van. De batterij van onze iPhones gaat nooit lang genoeg mee. Uiteraard verwachten we ook steeds meer van onze iPhone en willen we constant op de hoogte blijven. Een Nokia 5310 gebruikt nu eenmaal minder batterij omdat bellen en sms-en niet veel batterij verbruikt. Met de komst van YouTube, Mail en Netflix krijgt de accu het zwaar te verduren. Er zijn verschillende oplossingen in de vorm van externe batterijen en hoesjes met een extra batterij erin, maar er zijn ook nog een aantal dingen die u zelf (of die vriend of familielid wat steeds klaagt over een lege batterij) kunt doen om de accuduur te bevorderen. Deze week geven we u alvast de eerste vier stappen op weg naar een langere batterijduur.
Let op: sommige iPhone 6s modellen hebben batterijproblemen die er toe kunnen leiden dat de iPhone spontaan uitvalt. Apple repareert of vervangt deze toestellen kosteloos. Check hier of uw iPhone in aanmerking komt voor het vervangingsprogramma.
1. Test het batterijgebruik
Om erachter te komen of de volgende stappen iets kunnen verbeteren aan uw accuduur moeten we eerst testen of uw batterij onnodig gebruikt wordt. Dit kan simpelweg door het volgen van de volgende stappen:
- Ga op uw iPhone naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik
- Schrijf de tijden op die staan aangegeven bij “Gebruik” en “Stand-by”. De tijd bij “Gebruik” zou aanzienlijk lager moeten zijn dan die bij “Stand-by”. Is dit (nagenoeg) hetzelfde, dan wordt de iPhone constant gebruikt, ook als hij in standby zou moeten staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
- Druk op de standby knop zodat uw iphone scherm op zwart gaat
- Wacht 5 minuten en maak de iPhone weer “wakker”
- Als uw apparaat goed in standby is gegaan, is de tijd bij “Stand-by” toegenomen met ongeveer 5 minuten en de tijd bij “Gebruik” met maximaal 1 minuut.
Is de tijd bij “Gebruik” met minder dan 1 minuut toegenomen? Gefeliciteerd! Uw batterij werkt zoals het zou moeten. Is de tijd bij “Gebruik” met meer dan 1 minuut toegenomen? Dan zorgt iets ervoor dat de iPhone niet volledig in standby gaat. Deze blog en die van volgende week, zijn voor u bedoeld.
2. Facebook is een echte batterij-slurper
Een van de meest gebruikte apps is Facebook. Helaas blijkt dat deze app ook vaak de oorzaak is van het snel leeglopen van de batterij. De app maakt constant gebruik van uw locatie en ververst de inhoud in de achtergrond, zonder dat u überhaupt gebruik maakt van Facebook. Heeft u geen Facebook op uw iPhone? Mooi! Ga dan door naar stap 2. Behoort u tot de meerderheid en kunt u niet zonder uw digitale “vrienden”? Kijk dan eens wat er gebeurd als u de volgende instellingen aanpast.
Locatievoorzieningen aanpassen
Ga naar Instellingen > Facebook > Instellingen. Bij “Locatie” kunt u kiezen wanneer Facebook gebruik mag maken van uw locatie. Om uw locatie te bepalen verbruikt de iPhone flink wat batterij. Staat het bij u op “Altijd”? Dan is dit waarschijnlijk één van de boosdoeners. U kunt deze zetten op “Bij gebruik van app”. Zo wordt het alleen gebruikt als u Facebook daadwerkelijk open heeft.
Verversen op de achtergrond uitzetten
Omdat Facebook de inhoud steeds up-to-date wil houden wordt de tijdlijn in de achtergrond ververst. Zo staan steeds de laatste berichten voor u klaar als u de app opent. Fijn, maar misschien wat overdreven. Aangezien dit ook veel batterij kost, is het slim om dit uit te zetten. Ook dit kan bij Instellingen > Facebook > Instellingen. De app zal nu alleen verversen als u hem opent.
3. Verversen op de achtergrond uitzetten bij andere apps
Zoals gezegd kan het heel prettig zijn als apps in de achtergrond worden ververst, maar het is zeker niet altijd nodig. Als u deze functie uitschakelt voor de apps waarvan u niet perse altijd up-to-date hoeft te zijn dan ontlast u de batterij al enorm.
Maak wel gebruik van de mogelijkheden van iOS
Voor de apps die u vaak gebruikt (behalve Facebook dus) kunt u het gerust aan laten staan en ervan genieten dat u weer snel bij bent door deze mooie techniek. Het is namelijk een hele fijne functie om te gebruiken. Maar zet het uit als het niet nodig is. Dat is zonde van uw batterijduur.
Om verversen in de achtergrond uit te zetten gaat u naar: Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergond.
4. Sluit uw apps niet steeds af
Toen ik deze tip ergens op internet tegenkwam was ik eerst verbaasd. Blijkbaar is het niet verstandig om uw apps steeds volledig af te sluiten (via het multitasking menu) om zo batterij te besparen. Sterker nog: omdat de app bij het compleet opnieuw opstarten weer helemaal opnieuw moet opbouwen kost het zelfs méér batterij dan wanneer u de app open laat (en de gegevens dus opgeslagen worden in het direct beschikbare geheugen). Een hele goede tip dus.
Sluit apps af en toe af, op het moment dat iets vastloopt of er echt heel veel open staat, maar blijf er verder vanaf. Apps afsluiten kan door twee maal op de home-button te drukken en de betreffende apps dan omhoog te slepen.
Handige tips en interessante informatie? Deel deze blog met uw vrienden en bekenden!
Volgende week bespreken we de volgende drie stappen voor een langere batterijduur…